De Fysiotherapie praktijk in de Pijp die verder kijkt dan alleen de pijnplek

Bij Mokum Fysiotherapie & Training focussen we ons niet enkel op de pijnplek, maar op het hele lichaam. Door verder te kijken, helpen we je sneller van je klachten af. Op de praktijk richten we ons ook op de daadwerkelijke behandeling van je klacht. Enkel de laatste 5 minuten van de sessie besteden we aan oefeningen. Tenzij de behandeling juist gericht is op training, zoals bij sportrevalidatie. Wij kijken per klacht en individu wat nodig is voor een voorspoedig herstel.

Algemene Fysiotherapie

Pijnlijke gewrichten, banden, spieren of zenuwpijn. Ze belemmeren je in je dagelijkse bezigheden. Door training, (diepe) weefselmassage, taping en moilisaties (manipulaties) verminderen we de klachten of nemen ze volledig weg. Op basis van de diagnose stellen we samen met jou een individueel behandelplan op. Deze bestaat uit een combinatie van manuele technieken en fysieke training.

 

Doelen van de behandeling;

1. Verminderen van de pijn

2. Manueel corrigeren en trainen van alle factoren die van invloed zijn op je blessure: kracht, snelheid, volledige beweeglijkheid, uithoudingsvermogen en coordinatie.

3. Preventie: door gerichte training en behandeling ervoor zorgen dat je op langere termijn van je klachten af bent en de kans op terugkomst van de blessure minimaal is.

 

Second opinion

Ben je al lange tijd onder behandeling bij een fysiotherapeut of andere zorgverlener en lijken je klachten niet of nauwelijks te verbeteren? Of heb je te horen gekregen dat je moet leren leven met de klachten? Kom dan bij ons langs om jouw klachten nogmaals te laten beoordelen. Doordat wij verder kijken dan de pijnplek, is de kans groot dat wij dingen ontdekken die je klachten in stand houden of je herstel belemmeren. Door deze nieuwe inzichten, kunnen wij samen met jou een nieuw behandeltraject opstarten.

Sportfysiotherapie

Word je in je sport belemmerd door een blessure of lichamelijke klacht? Je wilt wel doorgaan maar door de pijn lukt dit niet?  Of je nou op topniveau speelt of lekker bezig bent in je vrije tijd, bij Mokum fysiotherapie en training helpen we jou om je sport zo snel mogelijk weer te hervatten. We voeren een uitgebreid onderzoek uit waarbij we jou blessure helder in kaart brengen. Samen met jou stellen we een persoonlijk behandelplan op dat zowel bestaat uit manuele verrichtingen, als een gericht oefen en trainingsprogramma. 

Elke sportdiscipline vereist een toegespitste behandeling. Wij hebben ervaring met het snel fit krijgen van onder andere voetballers, handballers, tennissers en dansers. Zowel op topsport als op recreatief niveau.

Ga je blessure te lijf met de fysiotherapeuten van MokumFT in Amsterdam Zuid!

Manuele therapie volgens Mulligan

 Bij Mokum Fysiotherapie en Training gebruiken we het Mulligan concept om ervoor te zorgen dat je je gewrichten weer pijnvrij kunt bewegen. Met de juiste trek- en duw- of schuiftechnieken kan het gewricht weer zijn natuurlijke positie terugkrijgen, waardoor je direct verbetering voelt van de klacht. Zie het als een stroeve lade in een kast die met subtiele aanpassing weer soepel beweegt.

Snel resultaat, langdurig effect

Al na 1 behandeling merk je het resultaat. Indien nodig combineren we deze therapie met Medical Taping. Dit biedt extra ondersteuning van de correctie, waardoor de behandeling direct langdurig effect heeft.

 

Kinderfysiotherapie

 In onze praktijk staan wij ook voor kinderen klaar. Daphne is de MSc kinderfysiotherapeute en is de therapeut om uw kind goed te begeleiden. Vooral met de behandeling van orthopedische klachten hebben wij veel ervaring. Ook helpen wij bij  het trainen van motorische vaardigheden. We zorgen ervoor dat de fysiobehandeling aansluit bij het belevingsniveau van het kind. Zo bereiken we snel en effectief het gewenste resultaat: je kind zonder lichamelijke belemmeringen en klachten laten ravotten en sporten.

 

Een goede revalidatie na een sportblessure is van belang om blessures in de toekomst te voorkomen. Op spelende wijze werken we aan het herstel. Met divers oefenmateriaal maken we revalideren leuker. Uiteraard houden we hierbij rekening met de groei en ontwikkeling van je kind.

Wij behandelen onder meer de volgende klachten bij kinderen:

  • heupdysplasie (onvoldoende ontwikkelde heupkom)
  • botbreuken
  • verstuikte enkels
  • pijnlijke knieën
  • Motorische problemen
  • Schrijfproblematiek

Professionele kijk op motoriek

Twijfel je of je kind goed loopt of rent? Geeft de docent op school aan dat de motorische ontwikkeling en het schrijven moeizaam zijn? Ook dan kun je een afspraak maken bij Mokum Fysiotherapie & Training. Wij kijken met een professionele blik naar de motoriek en motorische vaardigheden van je kind. Op basis van onze observaties stellen we indien nodig een behandelplan op.

Vergoedingen Zorgverzekeraar

Fysiotherapie behandelingen worden soms vergoed uit de aanvullende verzekering. Wij bij Mokum Fysiotherapie en Training hebben er dit jaar voor gekozen geen contract te tekenen met de ONVZ (PNOzorg, VvAA, ONVZ). Dit houdt in dat wanneer je verzekerd ben bij deze verzekeraar, je de factuur van de behandeling per mail ontvangt. Je kan deze daarna zelf bij de verzekeraar indienen, wanneer je een restitutie polis hebt krijg je het volledige bedrag terug, bij een natura polis een gedeelte.

Ben je verzekerd bij een verzekeraar waarmee wij wel een contract hebben afgesloten, gaat de factuur rechtstreeks naar de verzekeraar.

Tarieven fysiotherapie

Screening, intake & onderzoek €55,-

Intake na verwijzing €45,-

Behandeling fysiotherapie €45,-

(N.b. de eerste afspraak bestaat altijd uit een intake (kosten hiervoor dus  €100,- of €90,- (met verwijzing)) . Graag wijzen wij u ook op onze algemene voorwaarden)