Beweegkuur bij Mokum Fysiotherapie en Training

Gecombineerde Leefstijl Interventie

GLI in Amsterdam zuid!

Mokum Fysiotherapie en Training biedt de gecombineerde leefstijlinterventie “Beweegkuur’ aan in Amsterdam.

Dit is een van de drie interventies tegen overgewicht die wordt vergoed uit de basisverzekering door de zorgverzekeraars. Om deel te mogen nemen aan het programma heb je ten alle tijden een verwijzing nodig van de huisarts!

Deze kan de huisarts via Zorgdomein/Zorgmail versturen of zelfs via Cboards.

Wat is de beweegkuur?

De BeweegKuur GLI is een gecombineerde leefstijl interventie, gericht op het realiseren van  gezondheidswinst voor mensen met gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico. In de interventie staat een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering  centraal. 

De BeweegKuur GLI is een coachingsprogramma van 2 jaar. Het traject is deels individueel en bevat ook groepsbijeenkomsten!

In het begin wordt er een beweegplan en een voedingsplan opgesteld. Hier ga je vervolgens zelf mee aan de slag. Tijdens de 10 individuele gesprekken wordt er gekeken hoe het gaat. Het programma wordt afgesloten met een eindgesprek. 

Inhoud GLI programma

Het eerste jaar staat in teken van intensieve begeleiding en bijeenkomsten. Het traject begint altijd met een persoonlijk intake gesprek, wat zijn jou verwachtingen van het programma en sluit het programma hierop aan? Vervolgens helpen wij jou in het eerste jaar door intensief te sturen en te ondersteunen.

Tijdens jaar 2 is het de bedoeling dat jij zelf al goed op weg bent en kom je bij ons voor ondersteuning. Zijn er nog dingen waar je nog tegen aan loopt, wat houd je tegen om het vol te houden etc. De groepsbijeenkomsten vinden plaats op de woensdag of donderdag.

Wij bieden jou wat jij nodig hebt om daadwerkelijk die gezonde leefstijl te bereiken. Het traject wordt begeleid door drie professionals;

 

Leefstijlcoach

De leefstijl coach is jou begeleidster de komende twee jaar. In die twee jaar stellen jullie samen doelen op waar jij aan gaat werken. Op die manier creëer je geleidelijk een gezonde leefstijl.

Beweegcoach

Samen met de beweegcoach stel je een beweegplan op waarmee jij zelf aan de slag kan. Op die manier zorgen we ervoor dat jij weer gaan voldoen aan de Nederlandse norm gezond bewegen.

Voedingscoach

De diëtist kijkt samen met jou naar jouw huidige voedingspatroon en bespreekt met jou wat je kunt veranderen om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen.

Is de beweegkuur voor mij geschikt?

Leeftijd

De beweegkuur is geschikt voor iedereen van 18 jaar en ouder. 

(n.b. in overleg kunnen 16/17 jarigen ook deelnemen)

Gewicht

– Overgewicht (BMI 25-30) met verhoogd gezondheidsrisico

of

– Obesitas (BMI >30) 

Motivatie

Jij bent gemotiveerd om jouw leefstijl aan te passen en daarbij kilo’s kwijt te raken en gezonder te leven!

Coaching

Jij vind het fijn om dit samen te doen onder professionele begeleiding van een leefstijlcoach! 

Ja, ik meld me aan voor de GLI!

LET OP; DOOR DRUKTE KAN HET EVEN DUREN VOOR WIJ CONTACT OPNEMEN. WIJ PROBEREN IN IEDER GEVAL BINNEN 2 WEKEN TE MAILEN VOOR EEN INTAKE.

In welke groep wilt u deelnemen?

11 + 10 =

FAQ

Veelgestelde vragen.

Mag iedereen deelnemen aan de GLI?

Zeker! Zolang je een verwijzing hebt van de arts, ben je bij ons meer dan welkom om mee te doen aan het leefstijl traject.

Wordt er ook gezamenlijk gesport?

Nee, het GLI programma is echt een coachingtraject. Wel is er de mogelijkheid om mee te doen aan de Boksfit les op maandagavond om 19.00 of om personal training bij ons te volgen. Hiervoor worden apart kosten in rekening gebracht.

Volg ik een dieet?

Nee, de voedingscoach kijkt naar jou eigen eetpatroon en geeft tips. Mocht het nodig zijn om op gebied van voeding meer ondersteuning te krijgen, kan je los van het programma nog extra afspraken inplannen bij onze diëtiste.

Zijn de groepsbijeenkomsten verplicht?

Ja, de groepsbijeenkomsten zijn verplicht binnen het GLI traject. Het is namelijk een belangrijk onderdeel waar kennis wordt gedeeld en waar deelnemers elkaar handige tips en adviezen geven!

Kan ik vrijblijvend komen kennismaken?

Kennismaken doen wij tijdens de intake gesprekken. Hierin nemen wij de tijd om jou te leren kennen en leggen wij stap voor stap het programma uit. Is er geen klik of zie je het niet zitten deel te nemen, dan kan je die keuze maken na dit intake gesprek. Let wel, er is altijd een verwijzing nodig voor een intake gesprek.

Kan ik ook eerder stoppen dan die 2 jaar?

Het programma wordt vergoed door de zorgverzekeraar, dit betekend dat er geen kosten voor de deelnemers aan zijn verbonden. Echter is het programma niet vrijblijvend, wij verwachten van iedereen die na het intake gesprek deel wil nemen, de commitment om de 2 jaar vol te maken.

Mokum Fysiotherapie en Training
Sarphatipark 48h
1073CZ Amsterdam

020-3312698

info@mokumft.nl

Openingstijden

Maandag 7.00 – 22.00

Dinsdag 10.00 – 22.00

Woensdag 7.00 – 21.00

Donderdag 7.00 – 18.00

Vrijdag 7.00 – 20.00

Zaterdag 10.00 – 13.00