Kinderfysiotherapie in de Pijp

Kinderfysiotherapie is dé specialist in bewegen van kinderen en is gericht op kinderen van 0 tot 18 jaar. Vanwege de complexiteit van de groei en de ontwikkeling in deze periode, is kinderfysiotherapie een specialisatie binnen de fysiotherapie. Dit houdt in dat kinderfysiotherapeuten na hun opleiding fysiotherapie een master volgen gericht op kinderen. Kinderfysiotherapeuten leren tijdens die master alles over de groei en ontwikkeling op alle vlakken. Naast de benodigde kennis om een optimale diagnose en een goed behandelplan  op te stellen, is de kinderfysiotherapeut gespecialiseerd om de therapie aan te passen aan de belevingswereld van uw kind. Bij Mokum Fysiotherapie en Training in de pijp beschikken wij over de juiste specialisatie om uw kind optimaal te helpen bij zijn/haar hulpvraag en/of herstel.  

Baby´s en zuigelingen

Heeft jou pasgeboren kind last van een voorkeurshouding of huilt jou baby veel? Of heb je het idee dat jou baby achter loopt op de mijlpalen? Kinderfysiotherapie is er in deze leeftijd voor om de ontwikkeling te stimuleren.

Peuters en kleuters

Is er sprake van vertraagde ontwikkeling van de grove of fijne motorische vaardigheden bij uw kind? Is het voor de leraar onduidelijk welke hand de voorkeurshand is van uw kind, of heeft u vragen met betrekking tot de motoriek? Wij kunnen uw vragen vaak beantwoorden.

Schoolgaande kinderen

Heeft uw kind moeite met schrijven en komt hij/zij daarom niet mee op school? Schrijfproblemen kunnen ontstaan door motorische problemen. De kinderfysiotherapeut helpt uw kind graag om dit te verbeteren.

Jongeren

Ook wanneer je kind alweer van de basisschool af is, kan het nog altijd een goede keuze zijn om bij een blessure of probleem bewust voor een kinderfysiotherapeut te kiezen. Wij weten alles over de ontwikkeling maar ook over de sociaal-emotionele omgevingsfactoren die de klachten kunnen beinvloeden.

Wilt u een afspraak inplannen voor uw zoon/dochter, vul onderstaand contactformulier in. Wij nemen binnen een dag contact met u op;

7 + 3 =

Bij de kinderfysiotherapeut

 

Wanneer er (dreigende) motorische problemen zijn bij de ontwikkeling is het verstandig om langs te gaan bij de kinderfysiotherapeut. 

Hoe ziet dit bezoek eruit? 

Allereerst wordt het motorisch niveau van uw kind in kaart gebracht. Daarvoor is het belangrijk om informatie te hebben over hoe het kind zich in verschillende omstandigheden gedraagt. Middels een vraaggesprek wordt hier de basis voor gelegd. Vervolgens volgt er een onderzoek die bestaat uit verschillende testen. De resultaten hieruit worden met u besproken en er wordt wanneer dit nodig is een behandelplan opgesteld. 

De behandeling richt zich altijd op de motorische ontwikkelingsmogelijkheden van uw kind. Met als doel dat uw kind beter gaat functioneren in zijn leefomgeving. 

 

Mokum fysiotherapie en training

Sarphatipark 48H

1073CZ Amsterdam

020-3312698

info@mokumft.nl

Openingstijden

Maandag    07.00 - 22.00

Dinsdag      10.00 - 22.00

Woensdag  07.00 - 20.00

Donderdag 07.00 - 18.00

Vrijdag         07.00 - 20.00

Zaterdag     10.00 - 14.00