Kinderfysiotherapie

Kinderfysio Daphne

Wanneer uw kind opgroeit, leert hij/zij vanzelf om steeds meer te gaan bewegen. Deze ontwikkeling verloopt vaak natuurlijk. Op jonge leeftijd begint een kind met kleine stappen, zoals bijvoorbeeld het omrollen of later het gaan kruipen. Ook wanneer kinderen ouder worden blijven ze motorisch verder ontwikkelen. Ze leren lopen en later andere vaardigheden met bijvoorbeeld een bal of fijne motorische vaardigheden als snijden of schrijven.

Bij sommige kinderen gaat de ontwikkeling trager of wijkt af, of soms is er twijfel bij u als ouder over de ontwikkeling. Voor deze kinderen is het goed om langs te komen bij onze kinderfysiotherapeut. In sommige gevallen is het lastig om langs te komen, in die gevallen komt onze kinderfysiotherapeut graag bij jullie thuis langs.

oefen om leerbaar te schrijven bij de kinderfysio

Kinderfysiotherapeut

De Kinderfysiotherapeut is dé specialist in bewegen van kinderen en is gericht op kinderen van 0 tot 18 jaar. Vanwege de complexiteit van de groei en de ontwikkeling in deze periode, is kinderfysiotherapie een specialisatie binnen de fysiotherapie. Dit houdt in dat kinderfysiotherapeuten na hun opleiding fysiotherapie een master volgen gericht op kinderen.

Kinderfysiotherapeuten leren tijdens die master alles over de groei en ontwikkeling op alle vlakken. Naast de benodigde kennis om een optimale diagnose en een goed behandelplan op te stellen, is de kinderfysiotherapeut gespecialiseerd om de therapie aan te passen aan de belevingswereld van uw kind. Bij Mokum Fysiotherapie en Training in de pijp beschikken wij over de juiste specialisatie om uw kind optimaal te helpen bij zijn/haar hulpvraag en/of herstel.

Plan direct een afspraak in bij onze kinderfysiotherapeut

fysiotherapie bij babys om voorkeushouding te voorkomen

Baby's

Heeft jou pasgeboren kind last van een voorkeurshouding of huilt jou baby veel? Of heb je het idee dat jou baby achter loopt op de mijlpalen? Kinderfysiotherapie is er in deze leeftijd voor om de ontwikkeling te stimuleren.

Motorische ontwikkeling stimuleren middels kinderfysio

Peuters

Is er sprake van vertraagde ontwikkeling van de grove of fijne motorische vaardigheden bij uw kind? Is het voor de leraar onduidelijk welke hand de voorkeurshand is van uw kind, of heeft u vragen met betrekking tot de motoriek? Wij kunnen uw vragen vaak beantwoorden.

schrijfproblematiek bij kinderen

Basisschool leeftijd

Heeft uw kind moeite met schrijven en komt hij/zij daarom niet mee op school? Schrijfproblemen kunnen ontstaan door motorische problemen. De kinderfysiotherapeut helpt uw kind graag om dit te verbeteren.

fysio bij jongeren

Jongeren

Wanneer je kind alweer van de basisschool af is, kan het nog altijd een goede keuze zijn om bij een blessure of probleem bewust voor een kinderfysiotherapeut te kiezen. Wij weten alles  over de sociaal-emotionele omgevingsfactoren die de klachten kunnen beinvloeden.

Wij zijn er voor alle kinderen tussen de 0 – 18 jaar!

Wanneer er (dreigende) motorische problemen zijn bij de ontwikkeling is het verstandig om langs te gaan bij de kinderfysiotherapeut. 

Hoe ziet dit bezoek eruit? 

Allereerst wordt er uitgebreid gekeken naar de motorische vaardigheden van uw kind. Daarvoor is het belangrijk om informatie te hebben over hoe het kind zich in verschillende omstandigheden gedraagt. Middels een vraaggesprek wordt hier de basis voor gelegd. Vervolgens volgt er een onderzoek die bestaat uit verschillende testen. De resultaten hieruit worden met u besproken en er wordt wanneer dit nodig is een behandelplan opgesteld. 

De behandeling richt zich altijd op de motorische ontwikkelingsmogelijkheden van uw kind. Met als doel dat uw kind beter gaat functioneren in zijn leefomgeving. 

Kinderbekkenfysiotherapie

 

Naast de specialisatie kinderfysiotherapie kunt u ook bij ons in Amsterdam terecht voor kinderbekkenfysiotherapie!

Mocht uw kind klachten hebben zoals bedplassen, plas- en/of ontlastingsproblemen, angst of pijn bij het ontlasten of chronische buikpijnklachten, dan ben je bij een kinderbekkenfysiotherapeut aan het juiste adres. Wanneer u langskomt, zal er eerst een gesprek plaats vinden om een goed en volledig beeld te krijgen over het functioneren van uw kind met betrekking tot het plassen, poepen, toiletgedrag, het eten en drinken van uw kind en vragen over de ontwikkeling. Hier wordt de hulpvraag van u en van uw kind geïnventariseerd. Na het vraaggesprek en het onderzoek, vragen wij om vragenlijsten in te vullen om op die manier een goed beeld te krijgen in het dagelijks functioneren. Aan het einde van het gesprek wordt er gezamenlijk een behandelplan opgesteld.

Onze kinderfysiotherapeut Daphne heeft een specialisatie gevolgd om ook te kunnen helpen bij poep- of plasproblematiek. Maak dus gerust een afspraak om aan de slag te gaan met onze kinderbekkenfysiotherapeut.

    Meer informatie over kinderfysiotherapie voor uw kind?

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen contact met u op.

5 + 3 =

Mokum Fysiotherapie en Training
Sarphatipark 48h
1073CZ Amsterdam

020-3312698

info@mokumft.nl

Openingstijden

Maandag 7.00 – 22.00

Dinsdag 10.00 – 22.00

Woensdag 7.00 – 21.00

Donderdag 7.00 – 18.00

Vrijdag 7.00 – 20.00

Zaterdag 10.00 – 13.00